19. Forever in debt to your priceless advice

Åh, jag ser hur stjärnorna ramlar ner. Det verkar bara vara jag som ler.

Idag har jag, i sant Magnus Uggla-manér, vittring på stan. Jag sitter mest och njuter av solen och räknar ner minuterna till middag och dricka. Ska inviga vår holländske vän Edwins nya gaff, och vi gör det såklart Irish style: Jameson och Guinness tills blicken blir suddig och man snubblar över trotoarkanten för att sedan fumla in i en taxi. Det är så man ler litegrann bara åt tanken.

Det var jag som slutade lycklig, det var jag som hittade hem.

En vecka till Sverige. Spänd förväntan och bitterljuva tankar och funderingar. Men jag har vänner som håller mig glad, och det är aldrig att förkasta! Jag ska ju också, kanske, få se Jim och Lindas hus. Hoppas dom bjuder på kött och öl. Jag gillar kött.

Tiden rinner bort när det är moln.

Det var en copyright-häxa på stan. Jag smyglog och drog mig baklänges runt ett hörn, tände en cigg och gick sedan tillbaka. Hon log. Luktade smultron. Jag gjorde alt+f4 åt hennes leende, och hon log ännu mer. Löjligt. Men jag var förnöjd. Innebörden är sällan moralen i sagan, snarare en plot twist mot det sämre. Hon skrek i stereo att alla skulle dö ensamma. Och jag nickade. Tänk om alla nickade.

Och det fanns ingenting att förstå, för jag var aldrig riktigt där!

Gubbjävel, skrek hon, och kastade pappret i hans ansikte. Hur fan kunde han tro att hon ville lära sig med om bibeln?

Dagens låttips: Hästpojken - Det var jag som slutade lycklig.

18. I'm on the dark side of the road

You're the reason I'm traveling on, but don't think twice, it's alright.

Nästa hamn? Fan vet. Semester snart. Jag önskar att vi kunde vara som förut när jag kommer hem. Du vet, sådär glada och hitta på saker och leva jävel.

There ain't no use in calling out my name, girl. I can't hear you anymore.

Hah, jag vet att distans mördar människor; familj såsom kära och vänner. Det är smällar man får ta.

I give her my heart, but she wanted my soul. Don't think twice, it's alright.

Hah, jag vet att distans mördar känslor; för en stad, människor och miljö. Det är sånt som händer.

Good bye is too good a word, babe. So I just say fare thee well.

Hah, jag vet att distans mördar karaktär: man får bygga om, bygga rätt, och förändra. Det är därför jag gör det.

You just kinda wasted my precious time. But don't think twice, it's alright.

Hah, jag vet att hunden bara är två måltider från en varg, och detsamma kan sägas för människan. Och till sist så kommer vi alla att slicka våra sår och vänta tills natten skiljer oss åt igen. Lite som vargar.

Dagens låttips: Bob Dylan - Don't think twice, it's alright.


17. The best laid plans of men and mice

Ibland så ångrar jag att man var så  dum och for.



Men det finns ingenting som hindrar mig från att komma tillbaka då och då.

Jag undrar om Spanien är fint den här tiden på året.

Dagens låttips: Magnus Uggla - Vittring.

16. Good night... and good luck

You know it ain't easy for these thoughts here to leave me.

Jag börjar se på min framtid med positiva ögon om än med en gnutta tillförsikt. Jag vill ju göra så mycket, och det känns tråkigt att behöva prioritera bort så många could-have-been-ögonblick. Nåja, världen är ung, men jag är yngre, och mycket ska jag nog hinna med än.

There are no words to describe it in french or in english.

Och när man börjar titta på pengar med förakt så tror jag att man är på rätt väg. Det är nog inte det som livet handlar om trots allt. Läste just att Anja slängt bort sina första Converse-skor. Jag kan dock stolt säga att jag har mina kvar. Dom pallar inte trycket av två fötter längre, men jag gillar att dom ligger där i kartongen och på något barnsligt sätt visar prov på hur långt jag kommit i livet.

Cause diamonds they fade, and flowers they bloom.

These feelings won't go away. They've been knocking me sideways. They've been knocking me out lately. Whenever you come around me. These feelings won't go away.

Om solen fortsätter att brinna ikväll så tror jag visst bestämt att det blir en cykeltur till stan och tillbaka. Bara för att jag, för första gången på flera veckor, har några timmar över till att ta det lugnt.

Dagens låttips: Citizen Cope - Sideways.

15. I was getting wasted... on life. Ok?

Att ingen såg hur han brann. Ja, att ingen såg att han var eld. När hans låga slocknade till sist så var han ensam för sig själv. Fanns i marginalen, något som gör just dig till så normal. Fast han slocknat, så finns en låga kvar.

Fan. Fan. Fan. Jag har svårt att förstå ändå. Är det här allting jag ser? Finns ingentin mer? Är det här allt jag ser?

Fan.

Hawaii-skjortan, den är med. Solskyddsfaktor 192. Är ingenting trasigt, när allt är helt? Välkommen hit. Med bensin slocknar allting fint.

Random. Ok?

Allting är perfekt.

Dagens låttips: The Shins - New Slang.

14. I get high with a little help from my friends

Haha, i fyllan fick jag för mig att blogga på engelska. Ledsen att göra folk besvikna, men det kommer jag nog inte att orka göra. Jag orkar knappt göra någonting alls i den här värmen och när min allergi håller på att gå genom taket. Jag vill bara sitta inomhus med en fläkt i nyllet, knapra Zyrlex och hoppas att tiden passerar. Kanske lite popcorn.

Nåja. Smälter fortfarande att Linus har fylleskrivit till mig när jag var offline. Men han är inte online nu för att försvara sig. Men ärligt talat, kompis, vad fan snackar du om? :D Försöker också smälta att Piotr satte eld på mitt hår i lördags - men det kan jag nog ändå köpa med tanken på den alkoholkonsumption som skett tidigare under kvällen.

Anyway. Bara en kort update. Up, up and away!

Dagens låttips: Neil Young - Heart of Gold.

13. We won't get fooled again

Alright... Here's the story: Withpatrick.blogg.se has just gone international. I'm speaking bilingual, multiple kind of sponsors etc. And it's all for the greater good. A few changes will take place though; The song of the day will be put in the front of the entry and he entire text will be written around the topic of song. You know what I mean?

Track of the day: Aerosmith - Don't get mad, get even,

So, anyway. Had a great time tonight. It was all for shits and giggles. Piotr actually tried to put my hair on fire and he suceeded. Haha! I can't believe my hair was on bloody fire. It was fun as all hell, really! Well, that was before we had the kebab anyway.

Say the times they be a-changin' though the blind lead the blind.

And so it continued for the rest of the night. We met a bunch of beautiful ladies and fucked up drunk messrs and misses. It was all good and for the fun of it. But then again, what's life if it ain't confusing? Not much, that's right.

You know your head is empty though there's somethin' on your mind.

Anyway. Me going to bed now. Can't stand this tiredness going trough the bones and my chin is lacking the kind of strenght it was supposed to yield. So: Good night... and good luck.

12. You were giving me head on the unmade bead...

Du som hade allt att säga, säger ingenting. Men dina tankar dom hörs ändå. Din tystnad säger allt som dina läppar vill, men inte just nu kan förmå.

Då världens längsta vecka äntligen går mot sitt slut så är det väl dags att slicka sina sår och visa sin goda sida för omvärlden igen... Om man bara hade orken. Jag räknar, seriöst, varje minut fram till semestern. Det är obegripligt för mig att förstå hur rastlös jag är. Jag menar, jag har ju alltid varit människan som älskar att sitta stilla. Det enda jag gör nu är att röra på mig, och det enda jag verkligen vill är att verkligen röra på mig, om ni förstår vad jag menar? Jag vill resa, jag vill resa, jag vill resa. Det är så dumt att världen är så stor och att jag bara har ca 20-30 år på mig att se skiten. Hur fan ska man hinna det här?

På dina fingrar så räknar du månader och i själen så räknar du sår. Och pappret framför dig som är så fullt av så streck visar ett streck för varje år.

Jag har fått mitt gymnasiebetyg utskrivet på engelska nu, och det är alltid en god början. Nu får vi fan ta oss samman och se till att göra något bättre och mer intressant av vår vardag. Fan, det finns alltid en miljon anledningar att inte göra någonting, men det är för enkelt så. Vem vill gå genom livet och inte ha sett Paris eller Hong Kong?

Varför är du så tyst?

Så dom tänder gatubelysningen igen och ännu en dag går åt till att man sitter still...

Dagens låttips: Charta 77 - Tavlan, solen och döden.

11. The tax man was kind to me

Skatteåterbäringen kom idag - fick tips av Ring på jobbet, och trodde knappt min öron. Och vilken återbäring sen, jag känner mig helt vild och risken finns att jag kommer börja kasta pengar omkring mig, eventuellt torkar mig i arslet med dom. Kommer helt superlämpligt till min planerade Sverige-visit. Eftersom att jag fört över alla mina irländska euro till mitt svenska konto är jag nu totalfattig, därför lever jag enbart på branflakes och mjölk dessa dagar - men med ett nytillskott i plånboken kanske jag till och med vågar köpa mig ett par ägg?

Var det Dia Psalma som sjöng "tror du att pengar gör dig rik"?

Dom har ju såklart rätt, men ibland är det nödvändigt att våga vara lycklig över pengar också. Inte för att jag vill vara den som är den, men pengar underlättar rätt mycket för min sommarturné.

Vi ses ute bland ängarna och träden i sommar!

Dagens låttips: The Who - Baba O'Riley.

10. I can feel the saudade

Kärlek är för dom. Dom som har tur.

Nu är det inte länge till semestern, men jag börjar bli lite orolig för vad som väntar mig i Piteå. Vad händer egentligen med den stad jag brukade hata? Sist jag var hemma blev jag på nytt förälskad i Söderhamn, Djupviken, stan och, fan, till och med Zon.

I kvarteren bakom stationen, jag frågade poeterna som satt där på rad. Dom bara glodde kaninögda rakt fram. Till slut, till slut sa en av dom: Kärlek är för dom, dom som har tur.

Ska man våga hoppas att Piteåkärleken håller i sig även i sommar? Det vore ju så underbart att få njuta litegrann av Sverigesommaren och några kalla öl och fina flickor och vackra kroppar och gott kaffe och en underbar, alldeles underbar sensommarfylla. Åh. Det är nästan så att man får lite stånd.

Dagens låttips: Thåström - Kärlek är för dom.


9. And then there was silence

Mitt bloggande bär ingen frukt. Vet inte riktigt vad jag försöker komma fram till. Egentligen vill jag ju förändra världen, inte skriva om det. Men imorgon ska jag grilla och dricka öl på Piotrs balkong, och då kommer världens problem att kännas långt långt borta igen. Jag tror att jag gillar det.

Dagens låttips: Ola Magnell - Påtalåten.


RSS 2.0